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[Sommaire] (10.74 Ko)
Cote : LA05
Langues : anglais
Fiche n° : 2600
Ouvrage
Walker, Harlan (dir.)
Milk : beyond the dairy
Totnes (England) : Prospect books, 2000. - 384 p

Congrès : Actes du colloque Oxford symposium on Food and cookery, 1999

Résumé : J. P. Alcok : Milk and its products in ancient Rome : "Butter" p. 33
M. Ashkenasi: The cheese of Hokkaido: "Raisin butter" pp. 43-44
S. Freeman & S. Davidson: The origins of taste in milk, cream, butter and chesse : "Aroma, bacteria and serendipity" ; "Butter : precision, uncertainty and spoilage" pp. 164-165
P. Iddison Dairy food in the UAE : traditional milk processing: "dihn or zibdah, fresh butter" p. 182
J. Macarthur : Names for milk and milk products "Butter" pp. 244-245
Domaines : Produits laitiers
Sujets / Produits : lait; usages; fermentation; produits laitiers; fromages; crème; beurre; yaourt; laiterie; laitages; pâtisseries; fromage; sauce Béchamel; Brie de Meaux fermier; AOC; yaourt; Gouda fermier; gamalost; lait de chamelle; lait de chèvre; lait de vache; lait de brebis; lait de coco; beurre clarifié; beurre frais; lait concentré; sauce à la crème; viili; juusto; parenté de lait; allergies; sandesh; nourrices; glace; lait d'amande
Localisation : Assyrie; Japon; Bengladesh; Iran; New York (Etats-Unis); Pays Bas; Philippine; Suède; Grèce; Finlande; Norvège; Emirats arabes unis